Duurzame ontwikkeling
De creaties van Maison Fabienne Delvigne zijn tijdloos. Indien nodig kunnen ze worden opgeknapt of aangepast na verloop van tijd. De kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en het uitzonderlijke vakmanschap van Maison Fabienne Delvigne dragen bij aan de duurzaamheid van de creaties. De meeste grondstoffen zijn van natuurlijke oorsprong, zoals bananenvezels uit de bladstelen van de bananenboom.
Duurzaamheid van het object
Maison Fabienne Delvigne onderscheidt zich door de innovatie, esthetiek en elegantie van haar creaties. Alle hoeden worden met de hand gemaakt, met grote vaardigheid en oog voor detail om hun duurzaamheid te waarborgen. Hoewel dit een aanzienlijke investering in tijd en vakmanschap vereist, stelt het hen in staat om de uitzonderlijke materialen die worden gebruikt bij het maken van de hoeden te benadrukken, wat ook de prijs verklaart.
Maison Fabienne Delvigne biedt ook de mogelijkheid om uw oude hoeden van La Maison te laten repareren of aan te passen om ze een tweede leven te geven.
Behoud van uitzonderlijk vakmanschap
Maison Fabienne Delvigne is voortdurend op zoek naar buitengewone vezels of speciale materialen. Naast het creëren van uitzonderlijke producten, streeft Maison Fabienne Delvigne ernaar om milieuvriendelijke materialen te gebruiken die het werk en de economische overleving van ambachtslieden respecteren. Het doel is om hun kostbare activiteiten te helpen behouden en het evenwicht van een heel ecosysteem in stand te houden. Het is van cruciaal belang voor Maison Fabienne Delvigne om deze ambachtslieden te helpen hun werk voort te zetten.
Fabienne Delvigne heeft de gewoonte om haar klanten de kwaliteit van de gebruikte materialen te laten zien, zodat ze zich bewust kunnen worden van het feit dat de aankoop van haar creaties hen hoeders maakt van een eeuwenoude knowhow en onschatbaar erfgoed.
De gebruikte materialen zijn natuurlijke vezels
Bananenvezel
Als een cyclus laat de stam van de bananenboom zijn stengels los nadat hij zijn vruchten met ons heeft gedeeld. Deze vezel, die op het eerste gezicht nogal grof lijkt, wordt vaak op de grond achtergelaten of verbrand, en kan ziektes met zich meebrengen of verloren gaan en verspild worden. Maar dankzij een nauwgezette zuivering worden ze bevrijd van insecten en andere parasieten.
Vervolgens worden ze vezel voor vezel in oude weefgetouwen gelegd waar ze fijn worden geweven in werkplaatsen op de Filippijnen of in Kameroen. Het resultaat van dit nauwgezette werk is dit sublieme linnenachtige materiaal met een zeer delicate glans. Sommige worden gemengd met fijne zijden draden. Met dit materiaal worden vele uitzonderlijke werken gemaakt. Deze creaties zijn het resultaat van een circulaire en humanitaire economie.
Inderdaad, dit avontuur stopt hier niet. Voor ons Huis staan vrouwen centraal. En dankzij deze nieuwe kans hebben veel vrouwen hun onafhankelijkheid kunnen vinden en op een autonome manier in hun levensonderhoud kunnen voorzien.
Voor ons gaat de creatie natuurlijk verder. Na aankomst in ons atelier in Brussel, in het centrum van Europa, wordt het materiaal met de hand delicaat gekleurd en vervolgens onder de vaardige vingers van de ontwerper in vorm geboetseerd. In onze hoeden getekend Maison Fabienne Delvigne vindt u deze licht parelmoerachtige grondstof, een symbiose van natuur, humanisme en kunst.
Buntal vezel
Buntal is een natuurlijke en biologische vezel van een grootbladige palmboom die vooral op de Filippijnen voorkomt.De vezels worden geoogst en verwerkt tot lange, stijve strengen. Deze worden vervolgens in oude weefgetouwen geplaatst en met de hand in elkaar gezet.
Het resultaat van dit nauwgezette werk is dit sublieme materiaal met een parelmoerachtige glans.
Abaca-vezel
Deze natuurlijke vezels zijn afkomstig van een bananenboomsoort uit de Filippijnen.
Ze worden uit het hart van de stam gehaald en gesorteerd op dikte.
Vervolgens worden ze op traditionele weefgetouwen geplaatst en met de hand geknoopt.
Het resultaat van dit nauwgezette werk is dit sublieme materiaal, fijn en glanzend, met kleuren die variëren naargelang het seizoen, waardoor het een unieke uitstraling krijgt.
Het is in het atelier van het Huis Fabienne Delvigne dat deze stoffen fijn en met de hand worden gekleurd.
Vervolgens worden ze bewerkt tot nieuwe creaties die het Huis Fabienne Delvigne bedenkt.
Kleurstoffen
De materialen komen in hun natuurlijke kleur aan in ons atelier. Ze worden in het Maison Fabienne Delvigne geverfd op basis van stalen die de klanten ons bezorgen om de creaties af te stemmen op hun outfit(s). Het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke pigmenten vermindert de impact op het milieu. De handgemaakte productie draagt ook bij tot een lager energieverbruik en een beter waterbeheer.
Door op bestelling te verven heeft het Huis ook weinig materiaalafval. De keuze voor ambachtelijke in plaats van industriële productie heeft een belangrijk voordeel voor de planeet, aangezien bij deze laatste productie grote hoeveelheden chemicaliën en energie nodig zijn.
Follow Us On Social